Softeran T360° -toiminnanohjausjärjestelmä Järvi-Suomen Valokuitu Oy:lle

Järvi-Suomen alueella toimiva Suur-Savon Sähkö Oy perusti tytäryhtiö Järvi-Suomen Valokuitu Oy:n (JSV) helmikuun 2023 alussa. Järvi-Suomen Valokuitu on Suur-Savon Sähkö-konserniin kuuluva alueellinen valokuitupalveluntarjoaja.

Valokuituliiketoiminnan käyntiin saattamiseksi uusi yhtiö tarvitsi uuden toiminnanohjausjärjestelmän myynti-, asiakashallinta- ja laskutusprosessien hallitsemiseksi. Järjestelmäksi valikoitui Softera T360°-järjestelmä.

Softera T360° on Suomen johtava valokuituliiketoiminnan BSS-järjestelmä, joka on käytössä laajasti kotimaisilla alan toimijoilla. Järjestelmä tarjoaa erittäin kattavat toiminnallisuudet toimialariippumattomasti B2C ja B2B asiakkuuksien hallintaan, sekä asiakkaiden sähköisen oma-asioinnin ja viestinnän tarpeisiin.

”Softera valikoitui vahvaksi ehdokkaaksi järjestelmäkumppaniksemme saamiemme suositusten kautta. Jo yhteistyön alkumetreiltä oli selvää, että heillä oli erinomainen ymmärrys toimialasta ja meidän tarpeistamme. He kykenivät esittämään alusta alkaen oikeita kysymyksiä ja lähestymään tietojärjestelmäprojektia vahvasti liiketoiminnan näkökulmasta. Kun he vielä pystyivät tarjoamaan meille tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden erittäin tiukassa aikataulussamme, päädyimme valitsemaan heidät kumppaniksemme. Meille oli koko ajan selvää, että olemme tekemisissä raudan kovien ammattilaisten kanssa, jotka auttaisivat meitä onnistumaan omissa tavoitteissamme.” – yhteistyön alkumetrejä kuvailee Suur-Savon Sähkö Oy:n Digitaaliset ratkaisut ja innovaatiot yksikön päällikkö Petri Kousa.

”Me Softerassa olemme toimittaneet pitkälle toistakymmentä Softera T360°-järjestelmää valokuituliiketoimintaa harjoittavien yrityksien tarpeisiin. Järvi-Suomen Valokuidun projekti on aikataulunsa osalta täysin poikkeuksellinen kokonaisuus. Ensimmäisestä yhteydenotosta tuotantokäytön aloitukseen alle kolmessa kuukaudessa; kiirettä on siis pitänyt. Softeran puolesta ymmärsimme jo tarjousvaiheessa JSV:n keskeiset tarpeet ja toisaalta toiminnan käynnistämiseen liittyvät aikataulu- ja talousrealiteetit. Tarjosimme heille mahdollisuutta saada tarvittavan kokonaisuuden voimakkaasti toimittajavetoisena ’avaimet-käteen’-pakettina, jonka pohjalta projektia myös lähdettiin läpiviemään. Projektin aikana oman työskentelymme lisäksi avustimme JSV:a heidän kumppanien ohjauksessa ja toimintaprosessien määrittelyssä niin, että kokonaisuus oli eheä ja se saatiin toimitettua sovitussa aikataulussa.”, alkanutta yhteistyötä kiittelee Softeran toimitusjohtaja Teemu Nyberg.

Järvi-Suomen Valokuidun käyttöönoton ensimmäinen vaihe on nyt tehty, mutta työt jatkuvat vielä. Softera T360° – palveluympäristön käyttöä laajennetaan asteittain JSV:n liiketoiminnan kehittyessä. Loppuasiakkaille näkyvimmät laajennukset tulevat liittymään sähköisen palveluiden myynti- ja itsehallintaportaalin sisältöön, prosessien automaatiotason nostoon uusien integraatioiden kautta. Konsernin sisälle päin valokuituliiketoiminnan BI-tietovarastojen yhdistäminen konsernin BI-raportointiin on myös työlistalla. Nämä kokonaisuudet tulevat lähitulevaisuudessa pitämään projektiryhmää kiireisenä.

Projektiryhmän tunnelmia ja odotuksia kuvaa hyvin Järvi-Suomen Valokuidun puolesta projektia vetäneen tietoliikennepäällikkö Jari Juvosen tiivistys projektista onnistuneen käyttöönoton yhteydessä – ” On ollut paras käyttöönottoprojekti missä olen koskaan ollut mukana. Kiitos Softeralle joustavuudesta, jota ilman tämä ei olisi onnistunut. Jatkamme hyvillä mielin seuraavien steppien kanssa eteenpäin.”

 

Lisätietoja:

Softera Oy, Teemu Nyberg, puh. +358400469007

Järvi-Suomen Valokuitu Oy, Jari Juvonen, puh. 010 210 4316